Forløb for voksne med ADHD/ADD
ADHD kendetegnes af vanskeligheder med opmærksomhed, hyperaktivitet og impulsivitet. For ADD ses lignende udfordringer bortset fra, at hyperaktivitet er mindre fremtrædende. I stedet kan symptomer som tankemylder og indre uro fylde. ADHD/ADD varierer i sit udtryk mennesker imellem og ikke alle oplever alle symptomer. Det kan derfor også være meget forskelligt, hvordan det påvirker din hverdag.
I forløbet får du kendskab og færdigheder til at håndtere de udfordringer, en diagnose med ADHD/ADD kan medføre i hverdagen.
Sådan foregår det
Forløbet består af både individuelle samtaler og holdundervisningsforløb. Et forløb varer som udgangspunkt 9 undervisningsgange.
I undervisningsforløbet vil du blive klogere på, de udfordringer du oplever i hverdagen på grund af din diagnose, og hvordan du kan håndtere dem. Forløbet kan indeholde emner som:
- Struktur og planlægning af din hverdag
- Struktur i forhold til uddannelse eller job
- Hvordan du bliver bedre til at overholde aftaler
- Hvordan du kan økonomisere med energien
- At begå dig i sociale relationer
- At lære at kommunikere mere hensigtsmæssigt
- At have fokus på det positive frem for det negative
Vi arbejder med hjemmeopgaver imellem undervisningsgangene. For at få et godt udbytte er det vigtigt, at du deltager aktivt og stabilt.
Yderligere information
Yderligere information
Vis alle
Målgruppe
For at kunne deltage på et forløb skal du:
- være fyldt 18 år
- bo i Københavns Kommune
- være diagnosticeret med ADHD/ADD
- have funktionsnedsættelse som følge af ADHD/ADD, der medfører kognitive, sociale, adfærdsmæssige og følelsesmæssige vanskeligheder i hverdagen
- ikke have svær angst, depression eller anden behandlingskrævende psykisk sygdom
Henvisning og kontakt
Du kan som borger selv henvende dig til Center for Mental Sundhed via henvendelsesblanketten. Når du har sendt din henvendelse, modtager du et brev i din e-Boks med en invitation til en visiterende samtale med henblik på at afklare om forløbet vil være hjælpsomt for dig.